Wüstenrot sporiteľňa za polrok so zmluvami za 137,8 mil. eur

Wüstenrot stavebná sporiteľňa uzatvorila v prvých šiestich mesiacoch tohto roka nové zmluvy o stavebnom sporení v celkovej výške cieľových súm 137,8 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje zhruba 5-percentný medziročný nárast. Priemerná výška medziúveru v spoločnosti bola v prvom polroku viac ako 31 tis. eur, pričom medziúvery sú podľa vyjadrení firmy o niečo vyššie ako stavebné úvery.

Za prvých šesť mesiacov toho roka Wüstenrot stavebná sporiteľňa klientom vyplatila 85,4 mil. eur. Z hľadiska účelov použitia financií poskytnutých fyzickým osobám ide podľa firmy najčastejšie o modernizáciu a obnovu bytu alebo rodinného domu s podielom zhruba 50 %. Nasleduje nadobudnutie vlastníctva, resp. kúpa bytu alebo domu s podielom 20 % a zvyšnú časť pokrývajú ďalšie účely, ako výstavba, nadstavba či iné stavebné úpravy a ostatné účely.

Spoločnosť Wüstenrot stavebná sporiteľňa vznikla v roku 1993. Pôvodne pôsobila pod názvom Stavebná sporiteľňa VÚB-Wüstenrot. V decembri 2003 však VÚB banka predala skupine Wüstenrot svoj 50-percentný podiel v stavebnej sporiteľni. Rakúska Bausparkasse Wüstenrot AG v súčasnosti vlastní 60 % akcií vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni a nemecká Wüstenrot & Württembergische AG má 40 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy