Počet novo začatých stavieb domov v USA v júni prudko vzrástol

V piatok (17.7.) prišli ďalšie pozitívne správy z amerického realitného sektora. Počet novo začatých stavieb domov bol v júni najvyšší za takmer 28 rokov.

V piatok (17.7.) prišli ďalšie pozitívne správy z amerického realitného sektora. Počet novo začatých stavieb domov bol v júni najvyšší za takmer 28 rokov. Developéri totiž počítajú s tým, že tvorba nových pracovných miest povedie k nárastu dopytu po nájomných bytoch. Informovala o tom agentúra AP.
Počet začatých stavieb domov v júni vyskočil o 9,8 % a jeho na celý rok prepočítané tempo na sezónne upravenej báze dosiahlo 1,17 milióna domov. Motorom rastu bolo zvýšenie výstavby bytových domov (+ 28,6 %), ktoré bolo najprudšie od novembra 2007.
Celkovo sa začatá výstavba v júni medziročne zvýšila o 10,9 %. Dopyt na realitnom trhu podporujú lacné hypotéky a solídna tvorba nových pracovných miest.
Počet novo vydaných stavebných povolení v júni vzrástol o 7,4 % a jeho na celý rok prepočítané tempo dosiahlo 1,34 milióna, čo je najviac od júla 2007.

Súvisiace články

Aktuálne správy