Desať kradmých spôsobov, ako zistiť príjmy svojho partnera

, dailyworth Foto: thinkstock

Viete, koľko váš partner zarába? Ak nie, nie ste sami. V prieskume túto otázku položili viac ako tisícke párov, zosobášeným aj partnerským, štyria z desiatich neodpovedali správne. Len jeden z desiatich sa trafil aspoň do akceptovanej odchýlky.

Dnes je všetko iné ako kedysi, ale niektoré tabu zostávajú. Kým v práci vás môže zamestnávateľ vyzvať, aby ste sa o príjmoch s kolegami nerozprávali, v súkromnom živote by to malo byť skôr naopak. Mladí s tým problém nemajú, niektorí sa úplne otvorene na úspory a príjmy opýtajú prostredníctvom SMSky ešte pred prvým rande. Samozrejme, každý si vie vytvoriť obraz o osobe, ktorá filtruje svoje schôdzky podľa výšky kreditu. Ale nie je to len o rozhodnutí, či sa vôbec k rande prepracujete. Ak už s niekým svoj život zdieľate, peniaze sú základnou zložkou vzťahu, či to už pripúšťate, alebo nie.

Máte problém diskutovať na túto tému? Potom by ste mohli vyskúšajte nasledujúce taktiky.

– Môžete si zvoliť jednoduchý elektronický komunikačný kanál, cez ktorý odošlete poznámku: "Páčim sa ti? Áno/Nie. Tvoje príjmy? _______. "

– Vytvorte komplikovaný daňový dotazník pre vášho partnera, vrátane otázok o príjme. V záujme zachovania autenticity ho odošlite poštou v oficiálne vyzerajúcej obálke.

– Požiadajte svojho známeho, aby si vyskúšal svoj herecký výkon. Nech zavolá vášmu partnerovi a predstiera, že ide o prieskum cez telefón. Okrem mzdy neváhajte pridať ďalšie chúlostivé otázky, ktorým sa váš partner doteraz vyhýbal, napríklad či váš partner chce deti.

– Stačí aj jednoduchá otázka: "Čo chceš na večeru? A koľko máš peňazí? "

– Celkom presne sa dá odhad založiť na tom, aké topánky váš partner nosí.

– Opýtajte sa svojho partnera, aký je priemerný plat v jeho obore a skúste si odvodiť, či je to viac, alebo menej, čo dokáže zarobiť.

– Vymyslite si náhodné číslo a zakričte, "Ako si došľaka dokázal zarobiť toľko za rok!" Potom pozorne sledujte reakciu vášho partnera. Podľa výrazu tváre musíte odhadnúť, či ste prestrelili, alebo naopak.

– Skúste mimozmyslové vnímanie, vkradnite sa mu do hlavy.

– Zájdite za jasnovidcom, aby si to prečítal z jeho hlavy on, ak to vy nedokážete.

– Skúste otvorený a úprimný rozhovor o peniazoch.

A prečo je vlastne táto otázka natoľko podstatná? V súčasnosti až štvrtina žien vo veku medzi 22 a 40 rokmi pracujúcich na plný úväzok, zarába viac ako muži. Neraz sú tak hlavným živiteľom v domácnosti a dostávajú sa tým pod značný tlak. Väčšia kúpna sila ide ruka v ruke s pocitom väčšej zodpovednosti a stresu. Tieto ženy tvrdia, že si veľmi dobre uvedomujú svoje  finančné záväzky a nakoľko je pre ne dôležité, aby neprišli o prácu.

Muži zarábajú viac okolo dvadsiatky, pretože viac žien ako mužov sa rozhoduje pre ďalšie štúdium a nie pre nástup do prvého zamestnania. Mzdy žien vyhupnú okolo tridsiatky, ale to je aj priemerný vek, keď odchádzajú na materskú. Po dosiahnutí 40 rokov už veľká časť z nich dáva prioritu výchove detí. Vyššia zodpovednosť, ktorú pociťujú ženy živiteľky rodín v porovnaní s mužmi, môža byť spojená s ťažkosťami, ktoré sa spájajú s rodinou, ako sú platby za hypotéky a účty. Viac ako tretina žien, živiteliek rodín uviedlo, že sú hrdé na svoje úspechy, keď dokážu zarobiť viac než ich partner. Na jednej strane je kariérny úspech, na strane druhej finančná zodpovednosť. Podľa prieskumu má 27 percent žien svoje príjmy pre prípad choroby poistené.

Súvisiace články

Aktuálne správy