Mesto Prešov chce stavať nové nájomné byty

Prešov chce budovať nové nájomné byty. Zámer zverejnila v týchto dňoch miestna radnica. Výstavbou chce poveriť súkromného investora, od ktorého by potom hotové byty odkúpila. Spolieha sa pritom na štátnu finančnú podporu.
„Mesto zverejnilo obchodnú verejnú súťaž (OVS), predmetom ktorej je vybratie najvhodnejšieho návrhu na uzatvorenie nájomnej zmluvy na nájom časti pozemku na Bajkalskej ulici, a to za účelom výstavby nájomných bytových domov s minimálnym počtom celkovo 60 bytov bežného štandardu,“ informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.
Spomínaný zámer ráta aj so záväzkom investora, že predmetné byty ako víťaz OVS postaví na svoje náklady a následne ich odpredá mestu. „Po kolaudácii v roku 2018 a odobrení zastupiteľstvom mesto nájomné bytové domy odkúpi za predpokladu, že dostane na tento účel dotáciu z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR a úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB),“ ozrejmila Kmetóny Gazdová.
V súčasnosti mesto eviduje celkove 266 žiadostí o pridelenie nájomného bytu. Stavby tohto účelu kolaudovali v Prešove naposledy v rokoch 2004 až 2006 na Sabinovskej a Majakovského ulici, predtým v roku 2001 v lokalite K Starej tehelni.

Súvisiace články

Aktuálne správy