Rýchle peniaze: Mladík hľadá priateľku, ak mu ju dohodíte, zaplatí vám 10 000

, businessinsider Foto:dateren.com

Tento chlapík z Alabamy má na krku tridsiatku. A za ostatných desať mesiacov mal 30 neúspešných rande. Ako sa dostať z tejto prekliatej situácie? Vytvoril webové stránky cez ktoré ponúka odmenu 10 000 dolárov tomu, kto mu pomôže nájsť priateľku.

Ren Lu You je 29-ročný absolvent Harvard Business School, žije v Birminghame v Alabame. Pracuje vo finančnom svete, venuje sa správe súkromného kapitálu.  Je tu len jeden problém. Nedokáže si nájsť tú správnu ženu. Aby túto situáciu zvrátil, vytvoril  si vlastný web, dateren.com, kde mu ľudia môžu dohodiť kamarátky, ktoré by s ním šli na rande. A že to myslí vážne, ponúka aj finančnú odmenu.

Ak s ním niektorá bude chodiť dlhšie ako šesť mesiacov, tvrdí, že zaplatí 10 000 dolárov osobe, ktorá mu pomohla toto dievča nájsť. Iné je to ale v prípade, že sa dievča prihlási samo, v takom prípade stráca nárok na honorár.  Nájdenie potenciálneho partnera You prirovnáva k iným veľkým veciam, ak je napríklad auto alebo dom. "Povedal by som, že všetky tieto veci strácajú na význame ak nájdete niekoho, s kým zostanete spolu a môže to skončiť svadbou," povedal pre businessinsider. "Takže investícia 10 000 dolárov sa mi zdalo celkom rozumné."

A prečo sa rozhodol založiť vlastnú stránku namiesto toho, aby využil nejakú online zoznamku? Jednoducho bol  sklamaný, nemal dobré skúsenosti.  "Bol som na mnohých stretnutiach, využil som takmer všetky obvyklé spôsoby. Boli to priatelia priateľov, zoznámenia cez spolupracovníkov, ale aj služby OkCupid, Match.com, Tinder, atď."

Aj keď sa zúčastnil niekoľkých schôdzok, nepodarilo sa mu stretnúť takú ženu, s ktorou by si dokázal predstaviť stráviť zvyšok svojho života. "S on-line zoznamkou máte tento problém s výberom," vysvetľuje You. "Len ľudia, ktorí sa sami prihlásili do databázy konkrétnej zoznamky sú tí ku ktorým máte prístup." Na rozdiel od týchto zoznamiek sa na jeho stránku môžu cez sprostredkovateľa dostať aj ženy, ktoré by takúto formu asi nezvolili. "S takouto stránkou mám prístup v podstate ku všetkým," poznamenal You. "Nemusíte vedieť o stránke, ani ju navštíviť, ani vedieť kto vlastne som. Stačí ak poznáte niekoho, kto už moju stránku videl."

Jeho rodina aj priatelia vedia, čo You robí a čo má za lubom, vysvetlil im to ešte pred tým, než sa pustil do tohto online dobrodružstva. "Chápem, že tu vždy bude potenciálne riziko, že si o vás ľudia pomyslia, že ste… a že cez internet sa takéto veci nerobia," priznáva obavy pri spustení stránky You.

Pre túto chvíľu sa You snaží zatiaľ iba zefektívniť proces hľadania.  Jednoducho nemal to šťastie, aby stretol niekoho, koho by mohol označiť za svoju priateľku, a možno jedného dňa, aj za manželku. "Snažím sa, aby bolo randenie čo najefektívnejšie," povedal.

Ak by ste chceli do pozornosti You dostať seba, alebo niekoho z vášho okolia, môžete to urobiť prostredníctvom online formulára. Mali by ste ale spĺňať aspoň základné kritériá-  Intelektuálne zvedavá, vie sa zabávať na smiešnych hypotézach, fyzicky aktívna, pozná rozdiel medzi astronómiou a astrológiou.

Súvisiace články

Aktuálne správy