Výsledky spoločnosti Samsung zrejme nenaplnia očakávania

Prevádzkový zisk spoločnosti sa pravdepodobne medziročne znížil o 4 % na 6,9 bil. juhokórejských wonov. Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters pritom počítali so sumou 7,2 bil. wonov.

Hospodárske výsledky spoločnosti Samsung Electronics v období od apríla do júna pravdepodobne nenaplnia očakávania. V utorok o tom informovala spoločnosť Samsung. Firma tak schladila nádeje, že sa vráti k silnému rastu vzhľadom na to, že dodávky nového smartfónu spoločnosti neboli dostatočné. Prevádzkový zisk firmy sa pravdepodobne medziročne znížil o 4 % na 6,9 bil. juhokórejských wonov (KRW). Analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters pritom počítali so sumou 7,2 bil. KRW. Spoločnosť Samsung ďalej informovala, že pravdepodobne dosiahla príjmy vo výške 48 bil. KRW.

Samsung neuviedol, na akom základe sú postavené tieto odhady. Detailné hospodárske výsledky budú známe neskôr počas júla. Analytici zároveň uviedli, že tržby spoločnosti Samsung mohla ovplyvniť volatilita mien niektorých rozvíjajúcich sa krajín a slabšie ekonomické podmienky na trhoch v Číne a v Európe.

Samsung Electronics pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Tá má v Galante od roku 2002 najväčší závod na výrobu LED televízorov v Európe.

(1 EUR = 1 241,95 KRW)

Súvisiace články

Aktuálne správy