Ambulantne bude možné predávať v obci aj sladkovodné ryby, dreviny, priesady

Zoznam komodít, ktoré bude možné ambulantne predávať v obci, sa rozšíri o sladkovodné ryby, dreviny a priesady.

Zoznam komodít, ktoré bude možné ambulantne predávať v obci, sa rozšíri o sladkovodné ryby, dreviny a priesady. Vyplýva to z návrhu novely zákona o podmienkach predaja výrobkov na trhových miestach z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, ktorý by mala v stredu (8. 7.) schváliť vláda SR. Účinnosť novely sa navrhuje od 1. októbra 2015.
"Uvedená zmena je podnietená zmenou skutkových okolností v oblasti predaja na trhových miestach v minulých rokoch, ako aj snahou o zníženie nadbytočných reštrikcií pri predaji živých zvierat," priblížil rezort hospodárstva.

"Cieľom novelizácie zákona je zabezpečiť zosúladenie právnych predpisov, zapracovať požiadavky vyplývajúce z aplikačnej praxe a kontrolnej činnosti, zvýšiť efektívnosť činnosti kontrolných orgánov s dôrazom na ochranu spotrebiteľa, podmienky predaja, hygienu a bezpečnosť predaja," zdôvodnilo MH.

Jedno z ustanovení novely zákona upravuje rozšírenie prípadov predloženia čestného vyhlásenia ako podmienky pre udelenie povolenia na predaj umeleckých výrobkov alebo použitých výrobkov, napríklad opotrebovaných výrobkov bežnej potreby, či obnoseného šatstva alebo obuvi.

Súvisiace články

Aktuálne správy