Po zrátaní vyše 50 % hlasov stále vedie tábor „nie“

Po zrátaní vyše polovice odovzdaných hlasov v dnešnom gréckom referende naďalej vedú hlasy proti prijatiu podmienok medzinárodných veriteľov, tábor "nie" už získal 61,24 percenta hlasov, informovalo grécke ministerstvo vnútra.

Po zrátaní vyše polovice odovzdaných hlasov v dnešnom gréckom referende naďalej vedú hlasy proti prijatiu podmienok medzinárodných veriteľov, tábor „nie“ už získal 61,24 percenta hlasov, informovalo grécke ministerstvo vnútra.
Grécky premiér Alexis Tsipras hovoril dnes večer telefonicky s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na gréckeho vládneho predstaviteľa.
Grécky minister práce Panos Skurletis vyhlásil, že odmietnutie návrhov veriteľov posilní postavenie vlády v rokovaniach s veriteľmi. „Vláda má teraz silný rokovací nástroj, aby dosiahla dohodu, ktorá pre nás otvorí novú cestu,“ povedal reportérom.
Taliansky minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni sa v reakcii na neúplné výsledky referenda vyjadril, že nadišiel časť „pokúsiť sa znova o dohodu. Ale z gréckeho labyrintu nie je úniku so slabou Európou, ktorá nerastie,“ citovala ho agentúra Reuters.

Súvisiace články

Aktuálne správy