Ak Gréci povedia „áno“, Varoufakis rezignuje

Grécky minister financií Janis Varoufakis opäť potvrdil, že odstúpi, ak sa obyvatelia krajiny v referende vyslovia za reformy výmenou za zahraničnú pomoc. Francúzsky minister financií Emmanuel Macron vyzýva na kompromis bez ohľadu na výsledok referenda.

Grécky minister financií Janis Varoufakis sa chystá rezignovať, ak sa grécki voliči v nedeľňajšom referende vyslovia za pokračovanie v ekonomických reformách výmenou za zahraničnú pomoc. Minister sa tak vyjadril v nedeľu pre nemecký denník Bild, čím opätovne potvrdil svoje skoršie vyjadrenia. Na otázku, čo naozaj rezignuje, ak výsledkom referenda bude „áno“, Varoufakis pre Bild povedal: „Určite.“

Francúzsky minister financií Emmanuel Macron vyhlásil, že Grécko a jeho zahraniční veritelia musia nájsť kompromis a nespoliehať sa iba na podporu zo strany Európskej centrálnej banky (ECB). Vyjadril sa tak počas nedeľňajšieho gréckeho referenda. „Bez ohľadu na referendum musíme zajtra začať reagovať politickými diskusiami,“ uviedol Macron na ekonomickej konferencii v Aix-en-Provence v južnom Francúzsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy