Ak v referende zvíťazí „nie“, Grécko bude musieť zaviesť inú menu

Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz povedal pre nemecký verejnoprávny rozhlas, že Grécko bude musieť zaviesť inú menu, ak v dnešnom referende o prijatí medzinárodnej pomoci, podmienenej prísnejšími reformami, prevážia hlasy "nie".

Predseda Európskeho parlamentu Martin Schulz povedal pre nemecký verejnoprávny rozhlas, že Grécko bude musieť zaviesť inú menu, ak v dnešnom referende o prijatí medzinárodnej pomoci, podmienenej prísnejšími reformami, prevážia hlasy „nie“. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters.
„Bude Grécko stále v eurozóne aj po tomto referende? O to práve ide. Ak budú hlasovať ‚nie‘, budú musieť po referende zaviesť inú menu, pretože euro už nebude dostupné ako platobný prostriedok,“ vyhlásil Schulz pre verejnoprávny rozhlas Deutschlandfunk (DLF) v interview, odvysielanom dnes a nahranom vo štvrtok 2. júla.
„Vo chvíli, keď niekto zavedie novú menu, vystupuje z eurozóny. Tieto skutočnosti mi dávajú trochu nádeje, že ľudia nebudú dnes hlasovať ‚nie‘,“ povedal v interview šéf europarlamentu.
Jeho vyjadrenia patria k najjasnejším a najzrozumiteľnejším výrokom od vrcholného predstaviteľa Európskej únie.

Súvisiace články

Aktuálne správy