Tržby v maloobchode v máji vzrástli

Podľa Štatistického úradu SR rast zaznamenali aj tržby vo veľkoobchode

Tržby v maloobchode vzrástli v máji tohto roka v porovnaní s aprílom o 0,1 %. V medziročnom porovnaní májové tržby zaznamenali rast o 1,4 %. Rástli najmä tržby v maloobchode so zariadeniami pre informačné a komunikačné technológie o 47,7 %. Informoval o tom Štatistický úrad SR.

Za celých päť mesiacov tržby v maloobchode medziročne vzrástli o 0,6 %. Dôvodom bol podľa úradu rast tržieb najmä v maloobchode s potravinami, nápojmi a tabakom v špecializovaných predajniach o 6,6 %, ale aj v maloobchode so zariadeniami pre informačné a komunikačné technológie o 5,1 %. Tržby klesli v prvých piatich mesiacoch len v maloobchode s tovarom pre kultúru a rekreáciu o 1,8 %.

Májové tržby vo veľkoobchode vzrástli v porovnaní s aprílom o 1,6 %. V medziročnom porovnaní májové tržby taktiež rástli. V úhrne sa zvýšili o 2,3 %, z toho vo veľkoobchode so zariadeniami pre informačné a komunikačné technológie o 35,9 percenta.

Celkové tržby za päť mesiacov vo veľkoobchode sa medziročne zvýšili o 1 %. Tržby vzrástli vo veľkoobchode so zariadeniami pre informačné a komunikačné technológie o 20,3 %. Najvýraznejší pokles tržieb bol vo veľkoobchode s poľnohospodárskymi surovinami a živými zvieratami, a to o 10,8 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy