Nemeckí priemyselníci stále viac podporujú odchod Grécka z eurozóny

Vplyvné nemecké priemyselné skupiny sú proti ďalším ústupkom voči Grécku a ako uviedli, radšej uvidia odchod Grécka z eurozóny, než aby eurozóna riskovala svoju stabilitu. Informovala o tom agentúra DPA.
„Grécko nemožno držať v eurozóne za každú cenu,“ povedal predseda Zväzu nemeckého priemyslu Ulrich Grillo. Rovnaký názor majú aj predstavitelia automobiliek a iných významných exportérov.
Podľa nich Grexit, teda odchod Grécka z eurozóny, nebude pre nemeckú ekonomiku taký dramatický ako pre Grécko. „Grexit bude predstavovať veľký problém pre grécku ekonomiku, ktorá je vysoko závislá od dovozu,“ povedal Grillo. „Pre nemecký priemysel však priame dôsledky odchodu Grécka z eurozóny budú iba obmedzené,“ dodal. Podobne aj šéf nemeckého Združenia automobilového priemyslu Matthias Wissmann v minulých dňoch uviedol, že odchod Grécka z eurozóny už nesmie byť tabu.
Postoj nemeckých priemyselníkov tak ostro kontrastuje s názormi nemeckých politických lídrov. Tí minimálne na verejnosti zatiaľ vyzývajú na udržanie Grécka v eurozóne.

Súvisiace články

Aktuálne správy