Štátne ZSSK Cargo vypíše nanovo tender na predaj 66-% podielu v druhej dcére

Štátny nákladný dopravca Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) vyhlási nanovo súťaž na predaj 66-% podielu v druhej dcérskej firme ZSSK Cargo Intermodal. Podľa hovorcu spoločnosti Martina Halandu sa bude môcť do súťaže prihlásiť ktorýkoľvek záujemca a tender bude opäť vyhlásený aj v zahraničných médiách.
„Kvalifikačné predpoklady pre záujemcov o predloženie ponuky sa oproti pôvodne nastaveným kritériám zjemnia tak, aby sme dosiahli vyššiu konkurenciu medzi prípadnými záujemcami,“ priblížil Halanda pre TASR.
Koncom júna tohto roku totiž uplynul v rámci prvej súťaže termín na predkladanie záväzných ponúk na kúpu akcií tejto dcérskej firmy. Vo finálnom kole sa podľa Halandu stretli dvaja investori, pričom jeden z nich sa rozhodol nepredložiť záväznú ponuku a druhý požiadal o predĺženie termínu predloženia záväznej ponuky. Odôvodňoval to potrebou opätovného posúdenia transakcie vo svojich orgánoch.
Štátne ZSSK Cargo sa tak rozhodlo vypísať súťaž po druhý raz. Termín na predkladanie záväzných ponúk pritom firma odhaduje na koniec októbra 2015.
Podľa predpokladov by mal materskej firme ZSSK Cargo priniesť predaj 66-% podielu v dcérskej firme ZSSK Cargo Intermodal približne 20 miliónov eur. Druhá dcérska firma je zameraná na intermodálnu prepravu. Do firmy sa má vložiť do základného imania 428 nákladných vozňov, tiež Terminál kombinovanej dopravy Dobrá s príslušnými technológiami, pozemky pod terminálmi v Bratislave na ulici Lúčna a v Košiciach na ulici Palackého.

Súvisiace články

Aktuálne správy