ČSOB Leasing nadobúda VB Leasing SK

ČSOB Leasing nadobúda 100-percentný podiel v spoločnosti VB Leasing SK. Firma ČSOB Leasing počas osemnástich rokov obslúžila takmer 105 tis. klientov. „Touto akvizíciou ich počet ďalej rozširujeme a tým zväčšujeme klientsku základňu celej skupiny,“ povedal generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár.

V minulom roku mala spoločnosť VB Leasing približne 6-percentný trhový podiel. Touto transakciou ČSOB Leasing posilní svoju vedúcu pozíciu. Nová akvizícia zároveň potvrdzuje zámer materskej spoločnosti KBC rozširovať a upevňovať pozície na hlavných trhoch, medzi ktoré Slovensko patrí. Pre skupinu KBC je to prvá akvizícia po dlhom čase.

Klientom doterajšej VB Leasing nevyplývajú z transakcie žiadne povinnosti. Zmluvy uzatvorené v minulosti budú naďalej spravované na rovnakých kontaktných miestach.

ČSOB Leasing je univerzálna lízingová spoločnosť, ktorá vznikla v roku 1996. Jej akcionárom je ČSOB SR, ktorá vlastní 100 % akcií. Patrí do skupiny KBC. Spoločnosť VB Leasing SK, spol. s r.o. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1994.

Súvisiace články

Aktuálne správy