Predaj áut vo Francúzsku v júni narástol o 15 %

Predaj nových áut vo Francúzsku sa v júni medziročne zvýšil o 15 %. Tento nárast sa pripisuje hlavne väčšiemu počtu pracovných dní v porovnaní s minuloročným júnom. V sledovanom období bolo zaregistrovaných 225 645 áut. Predstavuje to najvýraznejší mesačný nárast za posledné štyri roky. Vyplýva to z údajov Francúzskeho združenia výrobcov áut (CCFA) zverejnených v stredu.

Kalendárne upravené údaje CCFA ukázali v júni medziročný nárast predaja áut o 4,5 %. Počet registrácií dodávok zaznamenal rast o 10,5 % a predaj ľahkých áut stúpol o 14,9 %, po kalendárnej úprave o 3,9 %. Registrácia nových áut za prvý polrok 2015 sa zvýšila o 6,1 %.

Líder na európskom trhu, spoločnosť Volkswagen, spolu so spoločnosťou PSA Peugeot Citroën držia tempo so širším trhom. Pred kalendárnou úpravou predala spoločnosť Volkswagen o 23 % áut viac. Najviac predaných áut spoločnosti bolo prémiovej značky Audi. Európska dvojka na trhu, spoločnosť PSA, zaznamenala nárast o 14,6 %, s najväčším počtom predaných áut značky Peugeot. Predaj áut spoločnosti Renault sa zvýšil o 8,7 %, pričom sa darilo nízkonákladovej značke Dacia. S náznakmi ozdravenia hospodárskej krízy sa však jej rast spomalil.

Súvisiace články

Aktuálne správy