Slovenská sporiteľňa predáva záložné listy za 5 mil. eur

Úročiť sa budú ročnou pevnou úrokovou sadzbou 1,2 %

Slovenská sporiteľňa začala s predajom hypotekárnych záložných listov v celkovej výške 5 mil. eur. Predaj ukončí najneskôr 23. júla tohto roka. Ako ďalej banka informovala, emisiu tvorí 5 tisíc cenných papierov s menovitou hodnotou tisíc eur. Úročiť sa budú ročnou pevnou úrokovou sadzbou 1,2 %. Výnosy bude banka vyplácať až do splatnosti, ktorá je 24. júla 2020, každý polrok, vždy v januári a júli.

 

Emisný kurz je stanovený na 100 % menovitej hodnoty cenného papiera. Minimálna výška investície nie je stanovená. Banka nebude investorom účtovať žiadne poplatky týkajúce sa upisovania cenných papierov. V prípade potreby ich môžu kedykoľvek predať na Burze cenných papierov v Bratislave prostredníctvom Slovenskej sporiteľne alebo ktoréhokoľvek obchodníka s cennými papiermi.

Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií, ktorý sa uskutočnil v januári 2001, sa Slovenská sporiteľňa začlenila do finančnej skupiny Erste.

Súvisiace články

Aktuálne správy