Novým riaditeľom SWAN-u bude Martin Mosný

Od júla tohto roka čakajú organizačné aj personálne zmeny skupinu DanubiaTel, a.s., do ktorej patria aj firmy SWAN, a.s. a SWAN Mobile, a.s.

Novým výkonným riaditeľom spoločnosti SWAN, a.s., sa od 1. júla tohto roka stane Martin Mosný. Informoval o tom v utorok mobilný operátor. Skupinu DanubiaTel, a.s., do ktorej patria aj spoločnosti SWAN, a.s. a SWAN Mobile, a.s. čakajú organizačné aj personálne zmeny. „Dôvodom zmien je lepšie využitie synergického potenciálu podnikateľských aktivít holdingu, ktorý sa okrem tradičných telekomunikačných služieb a projektov systémovej integrácie venuje aj oblastiam ako sú IT riešenia, internetové médiá či mobilné komunikácie,“ uviedla spoločnosť. Holding v súčasnosti priamo zamestnáva 460 pracovníkov, vrátane spoločných podnikov má až 650 zamestnancov.

Akcionári sa rozhodli prispôsobiť novej stratégii aj štruktúru DanubiaTelu. Od júla sa rozdelia aktivity holdingu do troch hlavných oblastí. Spoločnosti SWAN, a.s. a SWAN Mobile, a.s., budú tvoriť skupinu telekomunikácií, pričom ju povedie Martin Mosný. Doterajší výkonný riaditeľ SWAN-u, Stanislav Verešvársky prevezme skupinu IT, do ktorej budú patriť firmy CNC, a.s. a Viasec s.r.o., s tým, že metodicky a koordinačne bude usmerňovať aj startupy a ďalšie spoločné podniky. Taktiež zostáva na poste výkonného riaditeľa DanubiaTelu. Tretiu oblasť bude tvoriť spoločnosť Internet.sk, a.s., ktorá bude zastrešovať spoločné podniky so zameraním na webové a mediálne projekty. Na jej čele bude stáť Roland Kyška.

SWAN získal v tendri licenciu na 2 x 15 MHz v pásme 1 800 MHz a v stanovených termínoch začal používať pridelené frekvencie vo viacerých mestách na Slovensku. Do konca tohto roka operátor plánuje vybudovať na Slovensku 300 základňových staníc, do troch rokov plnohodnotnú mobilnú 4G sieť s viac ako 1 100 základňovými stanicami. Celkovo plánuje SWAN do projektu mobilného operátora investovať 100 mil. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy