Orange kúpi zvyšné akcie Jazztelu

Po odkúpení zostávajúceho balíka 5,25 % sa k 13. augustu na madridskej burze zastaví obchodovanie s akciami Jazztelu

Francúzska telekomunikačná skupina Orange podá povinnú ponuku na odkúpenie zostávajúceho podielu 5,25 % v španielskom operátorovi Jazztel. Skupina o tom informovala v piatok. Po ukončení transakcie sa na madridskej burze k 13. augustu prestane obchodovať s akciami Jazztelu, uviedol ďalej Orange vo vyhlásení pre španielske regulačné úrady. V osobitom vyhlásení Orange uviedol, že konečná cena, ktorú zaplatí za prevzatie Jazztelu, dosiahne 3,36 mld. eur. To je v súlade s pôvodným ocenením transakcie na úrovni 3,4 mld. eur.

Prevzatie spoločnosti Jazztel francúzskou firmou Orange schválilo zhruba 95 % akcionárov španielskej skupiny. Transakciu predtým odsúhlasila Európska komisia (EK) aj španielske úrady. Orange podľa EK ponúkol ústupky, ktoré posilnia súťaž na španielskom telekomunikačnom trhu. V rámci dohody s Bruselom sa Orange zaviazal predať službu optického internetu pre domácnosti vo viacerých španielskych mestách. Nový majiteľ získa plošný prístup do pevnej siete Jazztelu a pokiaľ túto službu neponúka, aj do jeho mobilnej siete. Komisia uviedla, že vďaka ústupkom bude môcť na španielsky trh širokopásmového internetu vstúpiť štvrtý hráč.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Súvisiace články

Aktuálne správy