Pioneer Investments v SR s predajmi za 22,8 mil. eur

Skupina Pioneer Investments v prvom štvrťroku celosvetovo dosiahla čisté predaje vo výške 7,1 mld. eur

Investičná skupina Pioneer Investments dosiahla na Slovensku v prvom kvartáli tohto roka čisté predaje 22,8 mil. eur. Aktíva pod správou ku koncu marca presiahli sumu 282 mil. eur. Ako ďalej informovala spoločnosť, celá skupina zaznamenala celosvetovo kvartálne čisté predaje 7,1 mld. eur pri medziročnom viac ako dvojnásobnom náraste. Predaje sa zvýšili tak v Európe, ako aj v USA.

V minulom roku dosiahli čisté predaje skupiny viac ako 13,2 mld. eur. Skupina tak podľa jej vyjadrení nadviazala na rastúci trend z minulého roka. “Naše globálne čisté predaje v prvom štvrťroku tvoria viac ako polovicu celkových čistých predajov z roku 2014,“ povedal riaditeľ skupiny Pioneer Investments Giordano Lombardo. Aktíva pod správou medziročne vzrástli o 25 % na 225 mld. eur ku koncu marca.

Pioneer Investments je súčasťou bankovej skupiny UniCredit a v oblasti riadenia podielových fondov na svetovom trhu pôsobí už viac ako 85 rokov. V súčasnosti pôsobí skupina Pioneer Investments v 28 krajinách. V Slovenskej republike poskytuje služby od roku 2001, a to individuálnym i inštitucionálnym klientom.

Súvisiace články

Aktuálne správy