Roamingové poplatky zaniknú v roku 2017, tvrdí Oettinger

Európska komisia, členské štáty a Európsky parlament sa na zrušení mobilných roamingových platieb pravdepodobne dohodnú vo veľmi krátkom čase, uviedol európsky komisár pre digitálnu ekonomiku a spoločnosť Günther Oettinger

Mobilné roamingové poplatky v EÚ zaniknú pravdepodobne v roku 2017. Uviedol to európsky komisár pre digitálnu ekonomiku a spoločnosť Günther Oettinger. "Od druhého kvartálu 2017 roamingové poplatky pravdepodobne prestanú existovať," uviedol komisár pre utorňajšie vydanie denníka Rheinische Post. "Európska komisia, vlády 28 členských krajín a Európsky parlament sa na tom pravdepodobne dohodnú veľmi skoro," dodal Oettinger.

 

Európska komisia od roku 2007 postupne znižovala strop pre výšku poplatkov, ktoré si mobilní operátori účtujú za hovory a dátové služby mimo ich domovských krajín. Členské štáty EÚ už posunuli termín zrušenia poplatkov na december 2018 z pôvodného termínu, ktorým bol december 2015. S Európskym parlamentom, ktorý presadzuje zrušenie poplatkov už ku koncu roka 2016, teraz vlády rokujú o kompromisnom riešení.

Súvisiace články

Aktuálne správy