Wüstenrot poisťovňa počíta s poistným cez 64 mil. eur

Na základe plánovaného vývoja firma predpokladá, že v tomto roku dosiahne hrubý zisk 2,8 mil. eur.

Wüstenrot poisťovňa si dala na tento rok cieľ, že dosiahne hrubé predpísané poistné na úrovni 64,25 mil. eur. V medziročnom porovnaní by to bol nárast, keďže vlani dosiahla predpis 60,4 mil. eur. Ako ďalej informovala spoločnosť vo výročnej správe za minulý rok, v oblasti životného poistenia plánuje dosiahnuť poistné na úrovni 40 mil. eur a v neživotnom poistení by to malo byť 24,25 mil. eur.

 

 

 

Náklady na poistné plnenia sú na tento rok odhadované vo výške 27,45 mil. eur. Náklady v oblasti životného poistenia by mali tvoriť 61 % z celkového predpokladaného objemu. Ide teda o sumu 16,75 mil. eur. Náklady v oblasti neživotného poistenia by mali tvoriť podľa zverejnených informácií 39 %, resp. 10,7 mil. eur.

Pri finančnom umiestnení prostriedkov z technických rezerv bude spoločnosť aj naďalej využívať konzervatívny prístup. Investície tak bude smerovať najmä do bezpečných cenných papierov s pevnou úrokovou sadzbou. Výnosy z finančných investícií sú podľa vyjadrení firmy ovplyvňované znižovaním úrokových sadzieb na finančnom trhu. Spoločnosť plánuje celkové výnosy z finančných investícií vo výške 4,45 mil. eur.

Na základe plánovaného vývoja firma predpokladá, že v tomto roku dosiahne hrubý zisk 2,8 mil. eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom by to znamenalo zníženie. Zisk pred zdanením za rok 2014 bol totiž v objeme 3,66 mil. eur. Čistý zisk bol v sume 2,79 mil. eur, pričom na výplatu dividend firma vyčlenila 2 mil. eur.

Wüstenrot poisťovňa, a.s. pôsobí na Slovensku od roku 1998, najskôr ako Wüstenrot životná poisťovňa. V roku 2003 sa zlúčila s Univerzálnou bankovou poisťovňou, ktorej kúpou zároveň vstúpila na trh neživotného poistenia. Nová Wüstenrot poisťovňa tak vznikla 1. januára 2004 a má univerzálnu licenciu. Wüstenrot je finančná skupina založená v Nemecku a Rakúsku. Na slovenskom trhu sa finančná skupina Wüstenrot etablovala v roku 1993 v oblasti stavebného sporenia.

Súvisiace články

Aktuálne správy