Twitter opúšťa jeho CEO

Spoločnosťou Twitter som sa zaoberal koncom apríla, keď reportovala svoje hospodárske výsledky. Výsledky vtedy vyzneli skôr negatívne a hlavná obava plynula zo zníženej projekcie pre nastavajúce obdobie. Horšie finančné ukazovatele, nie dostatočný nárast užívateľov na sebe nenechali dlho čakať a súčasný CEO Dick Costolo odstupuje. Vypočul, tak priania širokej verejnosti a hlavne investorov, ktorí sú zhrozený z výraznej straty hodnoty akcií spoločnosti. Ťažko povedať, či je to naozaj chyba CEO. S určitosťou však viem povedať, že hodnota spoločnosti na trhu výrazne prevyšuje reálne efekty v podobe tržieb a v počte užívateľov.

Je známe, že sektor internetových médií je v súčasnej dobe jemne nadhodnotený. Avšak trhová kapitalizácia spoločnosti Twitter bola dlhodobo vysoko nadhodnotená. Položka čistého zisku vykazuje dlhodobo záporné hodnoty a tržby v roku 2014 na úrovni 1.6 miliardy USD nezodpovedali trhovej kapitalizácii spred pár mesiacov. To sa prejavilo aj na akciách spoločnosti, ktorých cena z úrovne 52.16 USD (28.4.2015) sa prepadla na súčasných 35.84 (11.6.2015), čo prestavuje pokles o 31.46 %.

Zdroj: Bloomberg

Novým mužom vo vedení bude od 1.júla 2015 Jack Dorsey, spoluzakladateľ Twitteru. Uvidíme, či sa mu podarí navýšiť počet užívateľov a uniknúť z tieňa konkurenčných sociálnych aplikácií, ako je WhatsApp a Facebook.

Súvisiace články

Aktuálne správy