Sporiteľňa ČSOB za kvartál so zmluvami za 190 mil. eur

Počet nových zmlúv, ako aj ich objem medziročne poklesol, úverovanie rástlo

ČSOB stavebná sporiteľňa uzatvorila v prvom kvartáli viac ako 8 tis. zmlúv o stavebnom sporení pri medziročnom poklese o 16,6 %. Objem cieľových súm sa znížil o 9,4 % na 190,3 mil. eur. Priemerná cieľová suma na nových zmluvách stavebného sporenia vzrástla, nakoľko pokles celkového objemu cieľových súm bol nižší ako medziročný pokles počtu uzatvorených zmlúv. „Klienti majú záujem sporiť si viac ako v minulom roku, čo vyplýva najmä zo súčasnej trhovej situácie a poklesu úrokových sadzieb,“ skonštatovala hovorkyňa ČSOB Zuzana Eliášová.

Spoločnosť vníma prvý štvrťrok 2015 ako úspešný. Schválený objem nových úverov vzrástol medziročne o 3 % na 9,8 mil. eur. Objem nasporených prostriedkov stúpol o 13 % na 211,4 mil. eur. Zisk firmy vzrástol o 20 % na 433 tis. eur. „To dokazuje stabilnú pozíciu ČSOB stavebnej sporiteľne na trhu stavebného sporenia ako aj záujem ľudí o tento druh produktov,“ dodala Eliášová.

ČSOB stavebná sporiteľňa vznikla na Slovensku v júni 2000. Licenciu na činnosť stavebnej sporiteľne získala v októbri 2000 a svoje služby začala poskytovať 1. decembra 2000. Firma je 100-percentnou dcérskou spoločnosťou ČSOB SR, ktorá patrí do belgickej skupiny KBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy