Plán obnovy komunikácií v Prievidzi pokračuje rekonštrukciou vybraných ciest

Prievidzská radnica pokračuje s celoplošnou opravou ciest v rámci plánu obnovy ciest a chodníkov na roky 2013 až 2016 aj v tomto roku. Po minuloročných opravách súvislých asfaltových povrchov vybraných ciest na celom území Prievidze sa v ďalšom období dočkajú kompletných rekonštrukcií Ulica Poľná, J. Palárika a A. Bednára. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
„Opravy komunikácií sa podľa zmluvy o dielo z roku 2014 začali tento týždeň. Cesty budú opravené asfaltovaním v súvislých povrchoch,“ uviedol Ďureje.
Cena uvedených rekonštrukcií predstavuje sumu 152.380,89 eura s daňou z pridanej hodnoty (DPH), dodávateľom prác je Strabag, s.r.o., so sídlom v Bratislave. Spoločnosť ešte vlani vysúťažila zákazku, ktorá obsahovala opravy dovedna 19 ciest na území mesta za 1.258.795,46 eura s DPH a tie na uliciach A. Bednára, J. Palárika a Poľnej ulici sú jej súčasťou.
„Po troch rokoch, keď sa mesto zameriavalo na súvislé opravy ciest, sú pre ďalšie obdobie naplánované opravy chodníkov. Rekonštrukcií by sa mali dočkať tie v najkritickejšom stave,“ avizoval Ďureje.
Samospráva už prostredníctvom aktivačných pracovníkov realizovala odstraňovanie liateho asfaltu z povrchov chodníkov, ktorý už bol v zlom technickom stave. „Aktivační pracovníci pre mesto realizovali tieto prípravné práce, ktoré by inak museli byť predmetom verejného obstarávania. Takto dokážeme ušetriť finančné prostriedky, ktoré budeme môcť použiť na skutočné opravy chodníkov,“ vysvetlila primátorka Katarína Macháčková.

Súvisiace články

Aktuálne správy