Cestovné kancelárie sa zabezpečujú pre prípad odchodu Grécka z eurozóny

Cestovné kancelárie sa začínajú zabezpečovať pred prípadným odchodom Grécka z eurozóny a návratom krajiny k drachme. Informovala o tom agentúra DPA.
Medzinárodné cestovné kancelárie požadujú od gréckych hotelierov nové kontrakty, ktorých súčasťou má byť údajne zvláštna klauzula pre prípad, že by bankrotom ohrozené Grécko muselo opustiť menovú úniu. Denník Kathimerini dnes uviedol, že viaceré turistické koncerny chcú do kontraktov pre sezónu 2016 zahrnúť klauzulu týkajúcu sa prípadného prechodu na drachmu.
Podľa dohôd, ktorými sa cestovné kancelárie chcú zabezpečiť pre prípad odchodu Grécka z eurozóny, by grécki hotelieri mali uhradiť náklady, ktoré by cestovkám vznikli návratom krajiny k drachme.
Grécky turistický zväz SETE radí majiteľom hotelov, aby odkladali podpis dohôd na sezónu 2016, kým grécka vláda neuzavrie rokovania s medzinárodnými veriteľmi. Hotelieri sú však tento rok ešte viac závislí od platieb turistických koncernov, pretože z dôvodu finančnej krízy im banky už neposkytujú úvery, dodal denník.

Súvisiace články

Aktuálne správy