Španielske úrady schválili prevzatie Jazztelu firmou Orange

Francúzsky operátor uviedol, že po prevzatí Jazztelu za 3,4 mld. eur nepotrebuje v Španielsku kupovať ďalší majetok

Francúzsky telekomunikačný operátor Orange získal súhlas španielskych regulačných úradov na prevzatie spoločnosti Jazztel za 3,4 mld. eur. Spoločnosť Orange o tom informovala v stredu. Francúzsky operátor zároveň uviedol, že po prevzatí Jazztelu nepotrebuje v Španielsku kupovať ďalšie aktíva. Španielska komisia pre cenné papiere prevzatie odsúhlasila týždeň po tom, ako Orange získal regulačný súhlas s transakciou od Európskej komisie (EK).

Firma Orange, ktorá dúfa, že kúpa Jazztelu jej umožní v Španielsku lepšie konkurovať spoločnostiam Vodafone a Telefonica, sľúbila, že predá siete optického internetu pre domácnosti v Madride, Barcelone, Malage, Seville a Valencii. Novým majiteľom týchto sieti Orange zároveň poskytne prístup k pevným a mobilným sieťam Jazztelu. Podľa EK tieto ústupky umožnia, aby na španielsky trh širokopásmového internetu vstúpil štvrtý konkurent.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Súvisiace články

Aktuálne správy