Kabinet odsúhlasil návrh na členov rady pozemkového fondu

Doterajším šiestim členom rady končí funkčné obdobie 2. augusta tohto roka. Návrh na voľbu členov musí ešte odobriť parlament.

Rada Slovenského pozemkového fondu (SPF) by mala mať päť staronových a jedného nového člena. Vyplýva to z návrhu na voľbu členov Rady SPF, ktorý v stredu schválila vláda. Doterajším predstaviteľom rady totiž končí trojročné funkčné obdobie 2. augusta tohto roka. Podľa vládou schváleného návrhu by sa členmi rady mali opätovne stať Marek Gocník, Roman Jilly, Ivan Mišík, Radomil Květon, Jaroslav Lovašš. Novým členom by sa mal stať Michal Sýkora, ktorý nahradí Vladimíra Bajana. Návrh na voľbu členov musí ešte odobriť parlament.

Podľa zákona o pozemkových úpravách činnosť a hospodárenie pozemkového fondu kontroluje 11-členná rada. Členov volí a odvoláva Národná rada SR, a to šiestich na návrh vlády a piatich na základe princípu pomerného zastúpenia politických strán a politických hnutí, za ktoré boli poslanci zvolení do parlamentu. Funkčné obdobie členov rady je tri roky.

Súvisiace články

Aktuálne správy