Poisťovňa Generali plánuje vyplatiť viac na dividendách

Do roku 2018 by spoločnosť mala na dividendách súhrnne vyplatiť viac ako 5 mld. eur. V minulom roku vyplatila 930 mil. eur.

Talianska poisťovňa Generali očakáva, že v nasledujúcich štyroch rokoch vyplatí na dividendách viac. Spoločnosť sa sústreďuje na zvyšovanie likvidity a budovanie pevnej kapitálovej základne. Do roku 2018 by spoločnosť Generali mala na dividendách podľa zverejnených informácií súhrnne vyplatiť viac ako 5 mld. eur. V minulom roku vyplatila 930 mil. eur.

 

Spoločnosť očakáva, že do konca roku 2018 vytvorí čistý voľný cash flow v hodnote viac ako 7 mld. eur. V roku 2014 to pritom bolo 1,2 mld. eur. Na konci roku 2014 dosiahla spoločnosť Generali hodnotu ukazovateľa Solvency II na úrovni 186 %.

Spoločnosť Generali Poisťovňa, a. s. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1996. Orientuje na poistenie vozidiel, majetku, cestovného, životného a úrazového poistenia, ako aj na individuálne poistné riešenia pre podnikateľov. Je súčasťou Generali Group, ktorá pôsobí vo viac ako 60 krajinách. V desiatich krajinách strednej a východnej Európy pôsobí prostredníctvom holdingovej spoločnosti Generali CEE Holding.

Súvisiace články

Aktuálne správy