Na Sídlisku III v Prešove opravujú nástupiská MHD

Na Sídlisku III v Prešove opravujú štyri nástupiská mestskej hromadnej dopravy (MHD). Opravy realizuje spoločnosť Eurovia na základe zmluvy s mestom, v rámci ktorej rekonštruujú cesty v celom Prešove. Zmluva je podpísaná na práce za viac ako 2,95 milióna eur a mesto ich bude splácať 10 rokov.
Pre opravu nástupísk sú štyri zastávky MHD v smere na Levočskú ulicu posunuté o 30 alebo 40 metrov od pôvodných. Ide o zastávky Sídlisko III, Prostějovská, Centrum a Vukov. Pôvodnú živičnú vrstvu priestoru zastávok tam nahradí kvalitnejšia a trvácnejšia betónová technológia. Trvanie rekonštrukčných prác odhadujú približne na mesiac.
Následne sa predpokladá aj oprava nástupísk v centre mesta. Podľa hovorkyne mesta Veroniky Kmetóny Gazdovej spolu by mala spoločnosť do konca leta zrekonštruovať sedem nástupísk na Sídlisku III a osem v centre mesta.
V centre sa asfalt na cestách v miestach zastávok MHD vlní, aj preto je potrebná jeho oprava. Ako uviedla hovorkyňa, vozovky tu v čase svojej výstavby neboli prispôsobené na tento účel. Počas pracovných dní sa na zastávkach na Hlavnej ulici pohybuje v počtoch približne 10.000 až 12.000 cestujúcich, preto je v týchto častiach zastávkových ník potrebné vystužiť vozovku betónovými podkladovými vrstvami, aby bola spevnená a nedochádzalo k jej deformácii pri nápore ťažkých vozidiel a ich prevádzke.
Spoločnosť Eurovia zároveň pracuje na oprave ďalších ciest. Nedávno bola dokončená Dostojevského ulica a pripravuje sa oprava Vajanského ulice.

Súvisiace články

Aktuálne správy