Z bázy indexu SAX dočasne vypadla firma Best Hotel Properties

Dôvodom dočasného pozastavenia výpočtu slovenského akciového indexu SAX s titulom Best Hotel Properties je zníženie nominálnej hodnoty týchto akcií. Do SAX-u sa opätovne zaradia po vygenerovaní novej ceny na burze.

Z bázy slovenského akciového indexu SAX dočasne vypadla spoločnosť Best Hotel Properties. Rozhodla o tom v súlade s pravidlami konštrukcie indexu mimoriadna komisia. Dôvodom je zníženie nominálnej hodnoty akcií emitenta Best Hotel Properties, informuje Burza cenných papierov v Bratislave.

Index SAX sa tak podľa mimoriadnej revízie nebude počítať s titulom Best Hotel Properties minimálne 26. mája. Do bázy indexu bude spoločnosť opätovne zaradená po vygenerovaní novej záverečnej trhovej ceny po znížení nominálnej hodnoty akcií. „Až po zverejnení záverečnej ceny sa titul Best Hotel Properties opätovne vráti do výpočtu SAX na nasledujúci obchodný deň,“ konštatuje Martin Krajčír z divízie projektovej a systémovej podpory Burzy cenných papierov v Bratislave.

Slovenský akciový index SAX pozostáva zo siedmich titulov. Okrem spomínanej spoločnosti Best Hotel Properties, ktorá spravuje hotely, sú to aj spoločnosti Tatry mountain resorts, ktorá sa zameriava na zariadenia cestovného ruchu, banky VÚB banka a OTP Banka Slovensko, farmaceutická firma Biotika, strojárska spoločnosť SES Tlmače a taktiež bratislavská rafinérska spoločnosť Slovnaft.

Súvisiace články

Aktuálne správy