Nemecká železnica sa usiluje o spoluprácu s čínskymi výrobcami

Deutsche Bahn (DB, Nemecká železnica) sa usiluje o spoluprácu s čínskymi výrobcami vlakových súprav. Informuje o tom DPA. „Do troch až piatich rokov získa Ázia a špeciálne Čína kľúčové postavenie pre DB ako jej hlavný dodávateľ vlakových súprav a náhradných dielcov na ne,“ uviedla to členka správnej rady DB Heike Hanagarthová pre dnešné vydanie denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Obe veľké čínske firmy China South Lokomotive & Rolling Stock Corporation (CSR) a China CNR Corporation (CNR) sa stali podľa manažérky, ktorá v správnej rade zodpovedá za technický rozvoj firmy, globálne konkurencieschopné. „Je faktom,“ pokračovala, „že čínski výrobcovia už majú medzi svojimi zákazníkmi aj renomované firmy zo Spojených štátov“.
Doteraz boli hlavnými dodávateľmi ICE súprav pre DB nemecký koncern Siemens, kanadský Bombardier a francúzsky Alstom. DB zrejme na jeseň otvorí v Pekingu svoj nákupný úrad. Zameria sa na spoluprácu s CSR a CNR.
Vlakové súpravy ICx časom nahradia súčasne súpravy ICE a Intercity. Nemecká železnica ICx ešte objednala od Siemensu. Prvé súpravy má dodať v roku 2017.

Súvisiace články

Aktuálne správy