Obchodný prebytok Talianska voči štátom mimo EÚ stúpol

V obchode s krajinami, ktoré nie sú členmi Európskej únie, Taliansko v apríli dosiahlo prebytok v sume 2,586 mld. eur, pričom v apríli minulého roka bol na úrovni 1,637 mld. eur

Taliansky export na trhy mimo Európskej únie v apríli v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka posilnil o 12,2 % a dovoz z krajín mimo EÚ sa medziročne zvýšil o 6,3 %. V obchode s krajinami, ktoré nie sú členmi únie, Taliansko v apríli dosiahlo prebytok v sume 2,586 mld. eur, pričom v apríli minulého roka bol na úrovni 1,637 mld. eur. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke taliansky štatistický úrad ISTAT.

Medzimesačne aprílový export Talianska na trhy mimo EÚ podľa sezónne upravených údajov oslabil o 2 % a dovoz z týchto trhov sa medzimesačne zvýšil o 1,5 %. Za obdobie januára až apríla taliansky vývoz mimo EÚ medziročne stúpol o 7,7 % a dovoz vzrástol o 0,5 %. Taliansko v obchode s krajinami mimo EÚ za prvé štyri mesiace tohto roka dosiahlo prebytok 8,773 mld. eur. Bez zahrnutia obchodu s energiami bol taliansky obchodný prebytok so štátmi mimo únie za január až apríl tohto roka v objeme 19,108 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy