Ako sa rapuje o peniazoch s plnou vážnosťou

, the quartz

Peniaze nie sú veľmi obľúbenou témou rozhovorov. Neradi o nich hovoríme. Nikto nevie, ako začať. Takže je celkom vzácne naraziť na verejnú spoveď dokonca zhudobnenú!

Rapovať sa dá o všetkom z bežného života, tak prečo nie aj o ekonomike a peniazoch? Ale toto je predalen niečo iné. Je to humorné aj edukačné zároveň. Interpretmi sú dvaja týpci, Matt Giovanisci a Andrew Fiebert. Svoje podcasty uverejňujú ako Listen Money Matters (počúvaj finančné záležitosti).

Ako samotní interpreti tvrdia, rap je štýl plný naozaj zlého finančného poradenstva. Napríklad také utrácanie za veci, ktoré nepotrebujete a nemôže si ich ani dovoliť (napríklad Bentley, Rolexky a pod.) Kanye West a Jay-Z nebudú pravdepodobne nikdy rapovať o bývaní v rámci svojich prostriedkov ani o výhodách zostavenia rozpočtu. "Ak oni nebudú, my budeme," tvrdia chlapci na ListenMoneyMatters.com.

Títo dvaja sa pustili trochu inou cestou. Nechceli vzdelávať o peniazoch spôsobom, kde by "len dvaja nudní chlapíci na internete chrlili informácie o tom, ako by ste mali investovať do Vanguard podielových fondov," povedal Giovanisci pre Quartz.

Keď sa Giovanisci prvýkrát rozhodol pre podcast, mal veľké dlhy na svojej kreditnej karte ale snažil sa založiť si malú firmu. Nemal žiadne investície ani úspory. Obrátil sa preto na Fieberta, aby mu pomohol dozvedieť sa viac o správe peňazí. "Malo to byť v prvom rade o zábave, jedle, pití až potom o skutočných ľuďoch, ktorí si nájdu potrebné informácie o osobných financiách," hovorí Giovanisci.

Giovanisci, ktorý hovorí, že už dostal svoje osobné financie pod kontrolu, teraz vyhľadáva ďalšie mediálne obchody. Ale podcast Listen Money Matters pokračuje ďalej. A je aj celkom dobrý.

Súvisiace články

Aktuálne správy