S jedlom rastie chuť

, UBS Foto: thinkstock

Anketa švajčiarskej banky UBS dospela k (ne)zaujímavému zisteniu. Po bohatstve túžia hlavne tí, ktorí sú už finančne poriadne zabezpečení. Možno ste si mysleli, že to bude naopak, menej majetní ľudia.

UBS svoj prieskum zrealizovala medzi svojimi váženými klientmi. Záver: čím viac peňazí ľudia majú, tým bohatší by chceli byť. "V prípade ľudí s majetkom v hodnote nad päť miliónov dolárov, s nárastom bohatstva rastie aj ich životné satisfakcia. Zároveň však platí, že veľká časť milionárov túži po stále väčšom bohatstve, keďže nákladnejší životný štýl si vyžaduje stále viac peňazí," píše banka vo výstupe z ankety .

Päťdesiatosem percent opýtaných milionárov potvrdilo, že v posledných desiatich rokoch spozorovali rast túžby po ďalšom majetku. Ako navyše banka upozorňuje, táto odpoveď bola veľmi častá najmä u ľudí, ktorých majetok v tomto období výrazne rozrástol.

"Ľudia s majetkom v hodnote jedného milióna dolárov prahnú po dvojmiliónovom bohatstvo a tí, ktorí aktuálne disponujú majetkom v hodnote 10 miliónov dolárov, túži po tom, že budú mať raz miliónov dvadsaťpäť," píše banka.

Súvisiace články

Aktuálne správy