SES Tlmače zvýšili kvartálne tržby o takmer 30 %

Strojárska firma SES Tlmače sa v prvom štvrťroku tohto roka dostala do mierneho zisku.

Strojárska spoločnosť SES Tlmače dosiahla v prvom štvrťroku tohto roka tržby na úrovni 16,8 mil. eur. V medziročnom porovnaní tak tržby firmy stúpli až o takmer 29 %, keď za prvé tri mesiace vlaňajška dosiahli 13 mil. eur. Celkové prevádzkové náklady na druhej strane vzrástli o 9,6 % na 16,7 mil. eur.

Ako ďalej vyplýva z výsledkov spoločnosti podľa medzinárodných účtovných štandardov, ktoré zverejnila bratislavská burza, po zohľadnení 106-tisíciového zisku z finančných operácií tak SES Tlmače dosiahli v prvom kvartáli 2015 mierny zisk na úrovni 246 tis. eur. Hospodársky výsledok spoločnosti sa tak vylepšil oproti 2,1-miliónovej strate z rovnakého obdobia pred rokom.

Akciová spoločnosť SES Tlmače je dodávateľom kotlov pre elektrárne, teplárne a spaľovne. Dodáva parné kotly na spaľovanie uhlia, plynu a biomasy. Ku koncu marca 2015 zamestnávala 863 ľudí. Majoritným akcionárom firmy je Segfield Investments Limited s 85,37-percentným podielom na základnom imaní. Zvyšok vlastnia menší akcionári.

Súvisiace články

Aktuálne správy