Liptovský Mikuláš: Mesto si sľubuje veľa od prekládky železničnej trate a stanice

Vedenie liptovskomikulášskej radnice si sľubuje veľa od dlhodobo pripravovanej prekládky železničnej trate vrátane tamojšej stanice až za diaľnicu na južnom okraji mesta.

Vedenie liptovskomikulášskej radnice si sľubuje veľa od dlhodobo pripravovanej prekládky železničnej trate vrátane tamojšej stanice až za diaľnicu na južnom okraji mesta. V rámci etapovitej modernizácie hlavnej železničnej osi Slovenska by sa to malo zrealizovať už v najbližších rokoch.

„Prekládka železničnej trate je pre naše mesto jedinečnou príležitosťou na ďalší rozvoj. Železnica sa vzdiali od centra a vlaky už nebudú jazdiť tesne popri obytných zónach. Určite to výrazne odľahčí aj cestnú premávku, lebo k železničnej sa presťahuje aj autobusová stanica,“ uviedol pre TASR primátor Ján Blcháč.

Veľkým prínosom bude podľa neho v tejto súvislosti úplne nová cestná komunikácia, ktorá povedie popri novej železnici. „Prepojenie novej železničnej stanice, diaľnice a priemyselnej zóny odkloní tranzitnú dopravu zo stredu mesta. Výhod, ktoré pre nás vyplynú z tohto projektu, je veľmi veľa,“ pokračoval Blcháč.

„Podľa mojich informácií by sa mala rekonštrukcia železničnej trate v tomto úseku, na čo sú už aj schválené finančné prostriedky z eurofondov, začať už v budúcom roku,“ dodal primátor Liptovského Mikuláša s tým, že na pôvodnom železničnom zvršku by mal byť cyklochodník až do Liptovského Hrádku.

Súvisiace články

Aktuálne správy