Kurz eura mierne posilnil a stabilizoval sa nad 1,11 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny mierne vzrástol a stabilizoval sa nad úrovňou 1,11 USD/EUR. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,1145 USD, čo je o niečo viac ako vo štvrtok (21. 5.) večer. To znamená, že dolár stál 0,8975 eura. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,1133 (v stredu: 1,1118) USD/EUR.
Investori dnes čakajú na index nemeckej podnikateľskej dôvery inštitútu Ifo. Experti očakávajú, že najdôležitejší indikátor vývoja v nemeckej ekonomike klesol prvýkrát od vlaňajšieho októbra. Odôvodňujú to napríklad ochladením rastu v prvých troch mesiacoch.
Experti Commerzbanky predpokladajú, že správa Ifo môže mať negatívny vplyv na euro. Popoludní sa do centra pozornosti dostane správa o vývoji spotrebiteľských cien v USA. Číslam z americkej ekonomiky sa aktuálne pripisuje veľký význam, pretože centrálna banka Fed podmieňuje zvyšovanie úrokových sadzieb pozitívnym vývojom v ekonomike. Ako ukázala v stredu (20. 5.) zverejnená správa z posledného zasadnutia menového výboru Fedu, banka takmer s určitosťou nezvýši úrokové sadzby už v júni, ako sa pôvodne čakalo.

Súvisiace články

Aktuálne správy