V obciach Prievidzského okresu sa začali práce na ich odkanalizovaní

Vo vybraných obciach Prievidzského okresu sa začali v tomto období práce na realizácii kanalizačnej siete za viac ako 16 miliónov eur. Projekt, ktorý pripravila Stredoslovenská vodárenská spoločnosť (STVS), podporilo nenávratným finančným príspevok Ministerstvo životného prostredia SR, a to konkrétne sumou 13.419.471,39 eura. Informovala o tom Ingrid Surová zo STVS, a. s., Banská Bystrica.
Ide o prvú časť projektu, ktorá bude stáť 16.626.447,60 eur s daňou z pridanej hodnoty (DPH), realizátorom stavby je skupina dodávateľov: Strabag, Pozemné a inžinierske staviteľstvo, s. r. o., Combin Banská Štiavnica, s. r. o., a Vodohospodárske stavby – ekologický podnik, a. s. so sídlom v Bratislave.
V rámci tejto etapy sa zrealizuje kanalizačná sieť v obciach Kocurany, Opatovce nad Nitrou, v meste Bojnice, ako aj rekonštrukcia čistiarne odpadových vôd v Prievidzi. Stavebné práce by mali byť podľa projektu ukončené do 30. septembra 2015, skúšobná prevádzka do 31. marca 2016.
Realizácia kanalizácie v obciach v Prievidzskom okrese nie je novinkou. Už v roku 2008 predložila spoločnosť veľký investičný projekt, ktorý počítal s vybudovaním kanalizačných zberačov celkove v 15 obciach a dvoch mestách okresu, ako i s rekonštrukciou čistiarne odpadových vôd v Prievidzi. Spolufinancovaný mal byť z Kohézneho fondu Európskej únie, vodári ho však v roku 2012 ešte pred jeho realizáciou ukončili z dôvodu vysokej spoluúčasti po spracovaní finančnej analýzy.

Súvisiace články

Aktuálne správy