Dolár voči euru stúpol na trojtýždňové maximum

Svetové devízové trhy - euro, dolár, jen, česká koruna, poľský zlotý, maďarský forint

Správa „FINANCIE: Dolár voči euru stúpol na trojtýždňové maximum“, rozšírená o informácie o vývoji na stredoeurópskom devízovom trhu v treťom odseku

LONDÝN 20. mája (SITA, Reuters) – Dolár sa oproti euru počas stredajšieho obchodovania dostal na trojtýždňové maximum. V úvode európskeho obchodovania sa americká mena vyšplhala až na 1,1062 USD/EUR. Neskôr dolár ustúpil na úroveň 1,1117 USD/EUR, čo však stále znamenalo, že v porovnaní s predchádzajúcim obchodovacím dňom bol vyššie o tretinu percenta.

Časť analytikov uviedla, že dôvodom oslabenia eura boli správy z Grécka. Jeden z dílerov medzinárodnej banky v Londýne však vyjadril názor, že Európska centrálna banka (ECB) očividne nechce, aby euro vzrástlo k úrovni 1,15 USD/EUR. Oproti doláru v stredu oslabil aj japonský jen, a to približne štvrť percenta na 120,95 JPY/USD.

Stredoeurópske meny oproti euru v stredu oslabili. Maďarský forint si do 10:30 SELČ odpísal 0,4 % a klesol na 306,700 HUF/EUR, poľský zlotý oslabil o 0,07 % na 4,057 PLN/EUR a hodnota českej koruny sa znížila o 0,03 % na úroveň 27,382 CZK/EUR.

Súvisiace články

Aktuálne správy