Poisťovacej skupine VIG v prvom kvartáli klesol zisk

Najväčšia rakúska poisťovacia skupina dosiahla v prvom kvartáli zisk pred zdanením 130,9 mil. eur

Rakúska poisťovacia skupina Vienna Insurance Group (VIG) dosiahla v prvom kvartáli zisk pred zdanením 130,9 mil. eur, čo v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka znamená pokles o 15,2 %. Predpísané poistné vzrástlo o 0,9 % na 2,76 mld. eur. Spoločnosť o tom informovala v stredu.

Na výsledkoch sa podľa spoločnosti negatívne prejavili historicky nízke úrokové sadzby. Najväčšia rakúska poisťovacia skupina už minulý mesiac varovala, že v dôsledku extrémne nízkych úrokových sadzieb môžu jej príjmy z investícií v tomto roku klesnúť o zhruba desatinu. Výhľad na rok 2015 VIG v stredu nezverejnila. Kombinovaný ukazovateľ, ktorý porovnáva náklady a škodovosť s predpísaným poistným, spoločnosť v porovnaní s prvým kvartálom 2014 zlepšila o 0,1 percentuálneho bodu na 96,3 %. Najziskovejším trhom pre VIG bola v prvom kvartáli Česká republika, kde poisťovňa dosiahla zisk pred zdanením 45,8 mil. eur. Na Slovensku zisk pred zdanením podľa vyhlásenia spoločnosti v sledovanom období predstavoval 9,7 mil. eur.

Na Slovensku pôsobia tri koncernové poisťovne skupiny Vienna Insurance Group, a to Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy