Čo si 99 % z nás nemôže dovoliť: Služby za ceny, ktoré vás posadia na zadok

, CNN Money Foto: SITA

Dali by ste viac než dvetisíc eur za večeru? Dokážete si kúpiť mladosť? Exkluzívne služby majú neúmerne vysoké cenovky. Niekedy sa ťažko hľadá racionálne vysvetlenie, prečo sú bohatí ochotní toľko zaplatiť.

Osobný kuchár
Vo svete bežná vec. Exkluzívny kulinársky zážitok si môžete dopriať kdekoľvek chcete. Nech už je to vo vašom podkrovnom apartmáne, alebo na palube súkromného ​​lietadla, či mega jachty. Jedlo samozrejme pripravuje ten najkompetentnejší, kuchár s Michelinskou hviezdičkou. Ceny sa za takéto služby rôznia. Za štartovaciu pozíciu sa dá považovať niečo pod 3000 dolárov, samozrejme na osobu. Cena ale nezahŕňa nápoje, ani špeciálne prísady do jedla. Pripočítať treba aj cestovné náklady pre kuchárov. Naopak cena zahŕňa doplnky, ako je živá hudba, intímne osvetlenie, alebo jedinečné dotyky, ktoré dokážu navodiť tú správnu atmosféru.

Luxusné platobné karty
Američania sú kartami posadnutí. Asi preto karta American Express Centurion, inak označovaná aj ako "čierna karta," patrí k tým najexkluzívnejším. Členstvo má svoje výsady, získate služby komorníka, program odmien aj VIP zaobchádzanie v hoteloch a letoviskách po celom svete. Karta je len pre pozvaných a ponúka sa výhradne existujúcim zákazníkom American Express. Registračný
poplatok je vo výške 7500 dolárov, ročné poplatky sú 2500 dolárov. Na otázku ohľadom minimálnej platby takouto kartou odmietol hovorca American Express odpovedať. "Ide o to ako míňajú, nie koľko," povedal pre CNNMoney.

Rozmaznávanie domácich miláčikov
Zabudnite na osobného „venčiča“. Superboháči svojich huňatých miláčikov rozmaznávajú luxusnou stravou a každodennou starostlivosťou o akej sa vám ani nesníva. Napríklad na prepravu do D Pet Hotela, vozia psov z ich domovov na Ferrari. A tým to zďaleka nekončí, dostanú súkromného kuchára a osobného trénera. Náklady na takýto pobyt sa pohybujú od 65 do 110 dolárov za noc, ubytovaní sú v izbách so sklenenými dverami, veľkými posteľami a TV s plochou obrazovkou.

Osobný lekár
Červený koberec sa v niektorých prípadoch ťahá až do súkromnej ordinácie. Ale nie takej, do ktorej chodí „plebs“. V rámci "výkonného programu zdravia" v PATH Medical v New Yorku, ponúknu pacientom aj súkromný ​​apartmán, jedlo podávané na čínskom porceláne a služby osobného asistenta. Za rutinné vyšetrenie zaplatíte okolo 12 000 dolárov, a áno, za túto cenu si lekára môžete zavolať aj domov.

Aplikácie pre milionárov
Celebritnú starostlivosť si dokážete zabezpečiť aj priamo cez váš smartfón, ak máte samozrejme dosť tučný účet. Aplikácie ako VIP Black, ktorá je k dispozícii v obchode iTunes, stojí 999,99 dolára. Ponúka služby osobného komorníka, prístup k súkromnému tryskáču a VIP liečebnú starostlivosť po celom svete. Žiadatelia musia doložiť, že majú majetok alebo príjmy presahujúce milión libier. Až potom sa môžu zaregistrovať.

Dobrá spoločnosť
Keď sa elita snaží socializovať, vyberá si na tento účel súkromné kluby. Tu sa môžu stýkať s inými bohatými za zatvorenými dverami. Takýmto klubom je aj newyorský CORE, kde sa sústreďujú silní lídri biznisu a vplyvní vizionári. V priestoroch nájdete nielen luxusnú reštauráciu, posilňovňu, kúpele a služby komorníka, ale členovia sa môžu tešiť aj na rôzne kultúrne a spoločenské podujatia, do ktorých sú pozývané rôzne celebrity zvučných mien. Za členstvo si pýtajú pri registrácii 50 000 dolárov, plus ročný poplatok vo výške 15 000 má zabezpečiť to, aby sa medzi členov klubu dostali len tí, ktorí patria k hornému 1 % najbohatších.

Preteky na vrchol
Niektorým motofanúšikom nestačí, že im v garáži parkuje športiak snov. Chcú ho aj riadne prevetrať a ostatných poraziť. Nie na ceste v bežnej premávke, tam by to bolo príliš jednoduché. Títo rýchlostní maniaci súťažia na tratiach po celom svete v reálnom svete pretekov, ako je Daytona 500 a 24 hodín Le Mans. Náklady, ak by ste si chceli sadnúť za volant, sa zvyčajne vyšplhajú na 150 000 dolárov, ale niektorí majetní pretekári nemajú problém zaplatiť za celú troj, alebo až päťčlennú posádku, cena sa tým pádom vyšplhá až na 400 000 dolárov. Vyšší výkon automobilu ide ruka v ruke s vyššou cenovkou.

Perfektné rande
Byť dohadzovačom medzi milionármi je určite dobrý obchod. Pre všetkých tých zaneprázdnených slobodných majetných ľudí nájsť spriaznenú dušu. V Silicon Valley založili VIP zoznamku Linx Dating, pripojiť sa k nej môžete za  50 – 100 000 dolárov, podľa toho, kde bude špecializovaný tím dokonalého partnera hľadať. Vrchná hranica 100 000, je v prípade celoštátneho pátrania.

Exkluzívne cestovanie
Vybrané cestovné kancelárie sa špecializujú na klientov s vysokými príjmami. Dokážu zarezervovať aj nemožné. O dokonalú dovolenku sa postarajú od A po Z. Ale aby ste sa mohli stať klientom takejto cestovky, musíte zložiť 100 000 dolárov a k tomu ročný poplatok 25 000. "Jediným limitom, čo by mohli klienti žiadať je nebo," vyhlásila prezidentka Fischer Travel Enterprises, Stacy Fischer-Rosenthalová. "Môžu žiadať naozaj čokoľvek."

Vekový manažment
Bohatých predsa len niečo trápi. Chceli by si svoj majetok užiť čo najdlhšie. Preto sa horné percento najbohatších snaží spomaliť svoj proces starnutia. Francúzska geneticko-technologická spoločnosť Scéil ponúka uskladnenie kmeňových buniek pre klientov, aby mohli boli v bezpečí pre budúcnosť, kedy by sa dali potenciálne využiť na boj proti chorobe alebo na náhradu zdegenerovaného tkaniva. Služba stojí 60 000 amerických dolárov, plus ďalších 5000 dolárov za 10 rokov uskladnenia, alebo za 25 000 dolárov ich uskladnia doživotne.

Súvisiace články

Aktuálne správy