Zisk Munich Re v 1. kvartáli klesol menej, ako sa čakalo

Nemecká zaistovňa Munich Re dnes oznámila, že v 1. štvrťroku zaznamenala medziročný pokles zisku o 16 %. Dôvodom boli vyššie náklady na odškodné za prírodné katastrofy a nižšie príjmy z investícií. Analytici jej však predpovedali ešte horší výsledok. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Presnejšie, čistý zisk najväčšej zaisťovne na svete sa za tri mesiace do konca marca 2015 znížil na 790 miliónov eur z 936 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. Napriek tomu spoločnosť prekonala odhady analytikov, ktorí jej predpovedali zisk v priemere 787,3 milióna eur.
Aj na výsledky Munich Re majú negatívny vplyv rekordne nízke úrokové sadzby. Napriek tomu verí, že dosiahne svoj cieľ v tomto roku, ktorým je zisk v rozmedzí 2,5 až 3 miliardy eur.
Z hospodárskych výsledkov zaisťovne ďalej vyplýva, že jej výdavky na odškodné v 1. kvartáli 2015 vzrástli na 255 miliónov eur z vlaňajších 39 miliónov eur. Najväčšiu sumu vo výške 35 miliónov eur pritom vyplatila za škody spôsobené požiarom v americkej rafinérii.

Súvisiace články

Aktuálne správy