Minister financií Peter Kažimír chce byť májovým ministrom hospodárstva

Prezident SR Andrej Kiska poveril dočasným vedením Ministerstva hospodárstva SR (MH) ministra financií Petra Kažimíra.

"Môj pobyt na ministerstve hospodárstva bude krátky, ale intenzívny. Bol by som rád májovým ministrom hospodárstva, alebo jarný. Budem tam na pár týždňov," povedal po vymenovaní do funkcie Kažimír, ktorý nevedel bližšie konkretizovať, kedy by mohlo mať ministerstvo hospodárstva svojho nového šéfa.

 

Jednou z agend, ktorým sa chce Kažimír venovať počas svojho pôsobenia na rezorte hospodárstva, je aj predaj 66-percentného podielu Slovenských elektrární, ktorý spustila ešte v minulom roku talianska spoločnosť Enel. "Budem riešiť veľmi horúce agendy. Tá najhorúcejšia je predaj podielu v Slovak Telekome. Enel je záležitosť, ktorá sa momentálne rieši, a jej uzatvorenie predpokladám do letných prázdnin," povedal Kažimír.

Minister financií a súčasný šéf rezortu hospodárstva odmietol špekulácie, že by mohol štát kúpiť od Talianov podiel v elektrárňach za peniaze z bankového odvodu. Túto možnosť naznačil premiér Robert Fico. "Ja to úplne vylučujem. Určite sa nebude odvod používať na takéto veci," konštatoval Kažimír.

Súvisiace články

Aktuálne správy