Poisťovňa Allianz dosiahla v 1. štvrťroku nárast čistého zisku o 11 %

Nemecká poisťovňa Allianz dosiahla v 1. štvrťroku nárast čistého zisku o 11 % a prevádzkového o 5 %. Vďačí za to vyšším tržbám, keďže investori, ktorým spravuje aktíva, si svoje peniaze z investičných fondov stále vyťahujú. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.
Čistý zisk najväčšieho európskeho poisťovacieho koncernu za tri mesiace do konca marca 2015 vzrástol na 1,82 miliardy eur z 1,64 miliardy eur v 1. kvartáli 2014. A jej prevádzkový zisk v sledovanom období stúpol na 2,86 miliardy eur z vlaňajších 2,72 miliardy eur.
Podľa šéfa Allianz Michaela Diekmanna poisťovací koncern má za sebou dobrý štart do nového roka a je preto na najlepšej ceste splniť tohoročný cieľ, ktorým je dosiahnutie prevádzkového zisku v rozmedzí 10 až 10,8 miliardy eur.
Tržby Allianz v prvých troch mesiacoch roka stúpli o 11,2 % na 37,8 miliardy eur z 34 miliárd eur v rovnakom období vlani.
Investori pritom v apríli vytiahli 5,6 miliardy eur z investičného fondu Pimco po tom, ako z neho v marci vybrali 7,3 miliardy eur a vo februári 8,6 miliardy eur.
Ale celková hodnota aktív v správe divízie asset managementu, ktorá okrem fondu Pimco zahŕňa aj Allianz Global Investors, v 1. kvartáli vzrástla na 1,41 bilióna eur z 1,31 bilióna eur na konci minulého roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy