Warren Buffett: Bol som protivný, ale zmenil som svoje správanie

, businessinsider Foto: SITA

Investori z celého sveta sa zišli v Omahe, na výročnom valnom zhromaždení Berkshire Hathaway, kde Warren Buffett a jeho podpredseda, Charlie Munger, odpovedali na otázky takmer sedem hodín.

Neboli to len novinári, analytici, a akcionári, kto zasypával duo otázkami ohľadom manažmentu a ekonomiky. Jedna z zvedavá otázka smerovala aj od siedmaka, ktorý pricestoval z južnej Floridy, aby sa dvoch miliardárov spýtal: "ako si získať veľa priateľov a ako si vydobyť, aby vás ľudia mali radi a spolupracovali s vami? "

Potom, čo odpoveď smerovala, k tomu, že je to dosť náročné v tomto školskom veku, Munger sa len zasmial a sformuloval skutočne stručnú odpoveď, ktorá scvrkla na: zbohatnúť a byť veľkorysý.

Buffett tak skúpy na slovo nebol. Vysvetlil, že on bol tiež sprvu protivný, ale naučil sa zmeniť svoje správanie, časom ako dozrieval. Robil to tak, že kopíroval správanie tých, ktorých obdivoval. Preberal vlastnosti tých, ktorými bol posadnutý. Dokonca dal mladíkovi návod na cvičenie. Má si urobiť zoznam štyroch veci, ktoré má na svojich spolužiakoch rád a štyroch vecí, ktoré by radšej vo svojej triede nevidel. Svoje správanie má prispôsobiť tomuto zoznamu.

Súvisiace články

Aktuálne správy