Audi počíta v tomto roku so zvýšením predaja

Audi má za sebou dobrý 1. kvartál. Vysoké náklady na nové modely, technológie a závody však znížili maržu nemeckej automobilky. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
Čistý zisk dcérskej značky koncernu Volkswagen za prvé tri mesiace tohto roka dosiahol 1,097 miliardy eur po 1,028 miliardy eur v rovnakom období vlani. Tržby sa zvýšili o 13 % na 14,7 miliardy eur.
Audi aj napriek neistote týkajúcej sa oživenia ekonomiky a narastajúcemu konkurenčnému tlaku počíta v tomto roku s novým rekordom v oblasti odbytu. Automobilka chce tento rok predať výrazne viac vozidiel značky Audi ako vlani. V roku 2014 odbyt dosiahol 1,74 milióna áut.
V 1. kvartáli však prevádzková rendita klesla na 9,7 % z 10,1 % pred rokom. Automobilka však zostáva pred konkurenciou, keď divízia osobných vozidiel Daimlera, Mercedes Benz Cars, zaznamenala v 1. štvrťroku maržu na úrovni 9,4 %. BMW zverejní výsledky za 1. kvartál v stredu (6. 4.), ale analytici v priemere počítajú s renditou na úrovni 9,2 %.
Audi ako dcéra Volkswagenu profituje z nižších nákladov, napríklad pri nákupe alebo vývoji. Napriek tomu prevádzková rendita v uplynulých rokoch trikrát klesla. V tomto roku automobilka počíta s maržou v pásme 8 % až 10 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy