Tatranci budú znova participovať na projekte Do práce na bicykli

Mesto Vysoké Tatry sa aj tento rok zapája do celonárodného projektu Do práce na bicykli. Počas celého mája budú dvoj- až štvorčlenné tímy jazdiť do práce na dvoch kolesách. Tatranskú radnicu reprezentuje štvorčlenné družstvo v podobnom zložení ako vlani na čele s primátorom mesta Vysoké Tatry Jánom Mokošom. Ďalšími členmi sú Emil Nemešány a Michal Ovšonka, ktorý je mestským koordinátorom projektu. Namiesto Evy Puškárovej, ktorá má zdravotné problémy, sa však do tímu pripojil IT technik Tibor Killian.
„Bicykel patrí k tradičným dopravným prostriedkom v Tatrách. Máme tu veľa cyklistických trás a ďalšie skvalitňovanie služieb v tejto oblasti cestovného ruchu plánujeme aj v najbližšej dobe. Bicyklujú tu nielen mnohí domáci obyvatelia, ale množstvo ľudí využíva značené cyklotrasy aj z podhoria, preto sme považovali za samozrejmosť, že sa do takejto iniciatívy zapojíme aktívne,“ vysvetlil primátor mesta Ján Mokoš účasť tatranskej samosprávy v projekte.
Celá súťaž je naplánovaná na mesiac máj. Podmienkou je čo najviac najazdených kilometrov z domu do práce a späť. Vytvorené budú tri súťažné kategórie, kde sa bude vyhodnocovať nielen tím, ale i jednotlivci.
Celonárodný projekt Do práce na bicykli sa vo svojom druhom ročníku stretol u verejnosti s veľkým ohlasom. Po uzavretí registrácie organizátori napočítali až 916 prihlásených tímov a 2861 súťažiacich, ktorí budú počas mája jazdiť do práce na dvoch kolesách.

Súvisiace články

Aktuálne správy