Lloyds dosiahla v 1. štvrťroku nárast zisku pred zdanením o 21 %

Britská veľkobanka Lloyds Banking Group dosiahla v 1. štvrťroku 2015 nárast zisku pred zdanením o 21 %. Vďačí za to vyššej marži a menším stratám zo zlých úverov. Informovala o tom agentúra Reuters.
Najväčšia banka v Spojenom kráľovstve, ktorú musela počas krízy v rokoch 2007-09 zachraňovať vláda, vykázala za tri mesiace do konca marca zisk pred zdanením a pred očistením od jednorazových položiek vo výške 2,2 miliardy libier (3,03 miliardy eur).
Náklady bankovej skupiny na zlé úvery v sledovanom období klesli o 59 % na 177 miliónov libier. A jej čistá úroková marža (rozdiel medzi úrokmi z úverov poskytnutých klientom a úrokmi z vkladov), ktorá je kľúčovým motorom jej tržieb, v 1. kvartáli stúpla o 33 bázických bodov na 2,65 %.
Britská vláda vlani predala polovicu zo svojho 41-% podielu v banke, ktorej počas krízových rokov poskytla z peňazí daňových poplatníkov finančnú injekciu vo výške 20 miliárd GBP.
Banková skupina Lloyds vo februári oznámila, že po rokoch znova vyplatí dividendy, a to za 1. polrok aj za celý rok 2015.

Súvisiace články

Aktuálne správy