Skupina VÚB v prvom štvrťroku zvýšila zisk na 43 mil. eur

Konsolidovaný čistý zisk bankovej skupiny VÚB v prvom kvartáli tohto roka medziročne vzrástol o vyše 17 %.

Skupina VÚB dosiahla v prvom štvrťroku tohto roka konsolidovaný čistý zisk na úrovni 43 mil. eur. V medziročnom porovnaní si tak polepšila o vyše 17 %. Zisk bankovej skupiny pred zdanením sa pritom v porovnaní s prvými troma mesiacmi roka 2014 zvýšil o viac ako 19 % na 56,1 mil. eur. Celkové prevádzkové výnosy evidovala za prvý štvrťrok skupina VÚB na úrovni 137,7 mil. eur pri medziročnom raste o 4,2 %, kým prevádzkové náklady bez bankového odvodu vzrástli o 0,3 % na 58,6 mil. eur.

Pozitívny vývoj hospodárenia skupiny VÚB bol v sledovanom období podporený rastom objemu úverov klientom o 9,2 % na 8,4 mld. eur. Na druhej strane rástli aj vklady klientov, ktoré sa oproti prvým trom mesiacom vlaňajška zvýšili o 3,1 % na 8,2 mld. eur.

Do skupiny VÚB patrí VÚB banka a jej stopercentné dcérske spoločnosti Consumer Finance Holding, VÚB Factoring a VÚB Leasing. Skupina z konsolidovaného hľadiska taktiež zahŕňa i VÚB Generali DSS, v ktorej drží podiel 50 % a VÚB Asset Management s podielom 40,55 %.

VÚB banka je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Svoje služby na Slovensku poskytuje prostredníctvom siete 193 retailových pobočiek, 26 firemných pobočiek a 11 hypotekárnych centier. Banka zároveň prevádzkuje aj jednu pobočku v Českej republike.

Súvisiace články

Aktuálne správy