Rast príjmov a spotreby domácností EÚ sa spomalil

Príjmy domácností na člena v Európskej únii v štvrtom kvartáli 2014 stúpli o 0,1 % po raste o 0,3 % v predošlom kvartáli, spotreba v štvrtom kvartáli vzrástla o 0,1 % po zvýšení o 0,3 % v predošlom štvrťroku

Príjmy domácnosti na jedného člena v rámci celej 28-člennej Európskej únie sa v období októbra až decembra 2014 zväčšili o 0,1 % po raste o 0,3 % v treťom štvrťroku 2014. Reálna spotreba domácností na člena v rámci celej Európskej únie v poslednom štvrťroku minulého roka posilnila o 0,1 %. V predchádzajúcom kvartáli spotreba domácností v EÚ vzrástla o 0,3 %.

Príjmy domácností v eurozóne na jedného člena v štvrtom kvartáli 2014 stúpli o 0,1 % po zvýšení o 0,6 % v predchádzajúcom štvrťroku. Reálna spotreba domácností v eurozóne na jedného člena v záverečnom kvartáli vlaňajška sa zväčšila o 0,1 % po tom, ako v treťom štvrťroku posilnila o 0,4 %. Vyplýva to so sezónne upravených kvartálnych údajov, ktoré vo štvrtok zverejnili štatistický úrad Európskej únie Eurostat a Európska centrálna banka.

Súvisiace články

Aktuálne správy